Laden Evenementen

Workshop familie opstellingen

Vind jij het lastig om keuzes te maken of voel je je overal verantwoordelijk voor? Durf je nooit je mond open te doen, maak je je klein of trek je je terug? Heb jij het gevoel dat je nooit echt ergens bij hoort? Kun je je “plek”niet goed vinden? En is dit al iets dat je langer kent in je leven? Kom dan naar deze dag over familie opstellingen.

 

Een rode draad in je leven

Je hebt er al van alles aan gedaan, over nagedacht en gelezen maar het lost niet op. Een terugkerend thema dat als een rode draad steeds weer opspeelt, heeft vaak zijn oorsprong in je familiesysteem.  

 

Een familieopstelling kan inzicht geven

Een familieopstelling is een methodiek uit het systemisch werk. Systemisch werk kijkt naar systemen. We leven in heel veel systemen: je gezin, je familie, land, stad of dorp, school, sportclub, een organisatie: alles is een systeem. Bert Hellinger (1925-2019) heeft het systemisch werk uitgebreid onderzocht en beschreven. Bij een familieopstelling kijken we naar het familiesysteem, meestal je systeem van herkomst. Iemand stelt een vraag over een terugkerend thema in zijn of haar leven. De andere deelnemers “representeren” jouw familieleden. Zo kan er informatie vrijkomen die tot nu toe onbewust is gebleven. Dit geeft inzicht, nieuwe energie of beweging.

 

Combinatie van leren en ervaren Deze dag is een combinatie van leren en ervaren. We leggen de basisprinicpes van het systemisch werk uit. We doen diverse oefeningen en twee familieopstellingen. Je gaat snappen en ervaren hoe het werkt.

 

Een vraag inbrengen of representeren

Je kunt een vraag inbrengen om te onderzoeken. Maar ook representanten kunnen mooie inzichten krijgen. Veel thema’s zijn universeel. Mogelijk ‘resoneert’ een opstelling met iets wat ook in jouw leven speelt. Kortom, een super interessante en goed verzorgde dag. Er is ruimte voor twee vragen.

 

Trainers

Deze dag verzorg ik samen met Anita Schelling. Zij is NLP-trainer en systemisch coach.

 

Wanneer?

Vrijdag 22 maart 2023 van 10:00 – 17:00 uur.  De kosten bedragen: Vraaginbrengers: €125,= Overige deelnemers: €85,= De dag is inclusief koffie, thee, versnaperingen, lunch en lesmateriaal.

   

Waar?

Locatie: Stationsweg 149A in Zuidlaren.

Aanmelden kan telefonisch of via het contactformulier van deze website.