Mijn persoonlijk pad

Mijn persoonlijk pad

Ik ben opgevoed in een veilig en beschermd gezin, wilde veelal voldoen aan verwachtingen van de buitenwereld en “moest” veel van mijzelf. Dit stond mijn vrijheid vaak in de weg. Ook merkte ik dat het werken in een actieve en doelgerichte omgeving mij kon belemmeren bij het maken van mijn eigen keuzes en het ontdekken van mijn eigen pad. Anderzijds leerde ik ook de waarde van het doelgericht en praktisch zijn, het structureren, de harmonie bewaren en herken ik het houvast dat structuren kunnen geven. Na meerdere paden bewandeld te hebben, kon ik aan mijn verlangen om te "verdwalen" tegemoet komen. Het geeft mij de ruimte om te ontdekken, te vinden en de vele mogelijkheden te onderzoeken.

In het begin werd ik nog vaak heen en weer geslingerd tussen mijn “oude” en “nieuwe” gedrag; dat wat ik “moet” en wat ik eigenlijk wil. En de angst die ik moest overwinnen om te gaan staan voor wat ik vind en mijn eigen ruimte hierin te nemen. Op deze momenten herinner ik mijzelf eraan dat ik vrij ben om te doen waar mijn hart ligt en dat ik dan het beste van mijzelf aan anderen kan geven.

annemarie 4